Sevgili, taze mezun avukat adayları! Öncelikle tebrik ediyoruz… Artık hukuk dünyasına canlı canlı girme vaktiniz geldi. Heyecanlı mısınız? Peki ya stres? Sakin olun. Her şey güzel olacak. Bakın sizlere iş hayatınıza giriş sürecinde faydası dokunacak bir takım önerilerde bulunacağız şimdi. Dikkatleriniz şimdilik bizimle, şans ise her daim sizinle olsun. 🙂
Hukuk Bürosunu Tanıyın!
İş dünyasına attığınız ilk adımlarda, yani iş görüşmelerinizde kendinizi doğru tanıtmanız ve bilgilerinizi ön planda sergilemeniz çok önemli. Çalışacağınız pozisyon ve görüşme yaptığınız büroyu yakın takibe almamız ve tanıyor olmanız sizin için oldukça faydalı olacaktır. Büronun geçmişi, faaliyet alanları ve çalışanları hakkında araştırma yapıp bunun bilincinde olduğunuzu fark ettirmeniz sizi bir adım öne çıkaracaktır.
Patronunuzu Tanıyın!
İşe alındınız! Gelelim işinizin ayrıntılarına… Öncelikle unutmayınız ki yeni başlayacağınız işinizde tek avukat siz olmayacaksınız. İşvereniniz de bir avukat! Ama bu durum sizi aldatmasın. O sizin patronunuz en nihayetinde. Dolayısıyla patronunuzun neyi önemsediğini bilmelisiniz. Ayrıca onun önem verdiği işlere öncelik tanımalısınız. Zor durumda kaldığınız zamanlar elbette olabilir, böyle zamanlarda ise çözüm amaçlı kendisine danışmaktan asla çekinmeyin.
Çalışma Kurallarına Uyun!
Her işte olduğu gibi elbette avukat stajyer ya da çalışansanız iş disiplinini benimsemelisiniz. Mesai saatlerine özellikle başlangıç saatinize mutlaka uymanız gerekir. Gösterdiğiniz özen sayesinde patronunuzun size karşı eleştirilerini negatiften pozitife çevirebilirsiniz.
Asistanla İyi İlişkiler Kurun!
Ofiste çalışan sekreter, yani daha çok kullanılan adıyla asistanla iyi geçinin. Zira kendisi patronunuzun gözü kulağı sayılır. Ayrıca asistanlar genel itibariyle bir iş yerinde uzun ömürlü çalışanlardır. Patron iş yerinde olsun olmasın, sizin tavır ve tutumlarınız kendisine asistan aracılığıyla düzenli olarak bildirilmektedir. İtibarınızın iyi olması için dikkat etmeniz gereken hususlardan birisi asistanla olan ilişkinizdir.
Zamanlamaya Dikkat!
En çok dikkatli olmanız gereken konulardan birisi de süreli işlerdir. Diğer işlerin telafisi mümkün olabilir fakat süreli işlerde durum öyle değil, ciddi zararlar ortaya çıkabilir. Bu sebeple duruşma kaçırmamalı, dilekçelerin son gününü aksatmamalı ve verilen duruşma günlerini işleme konusunda ayrıca özel ilgi göstermelisiniz.
Her işte olduğu gibi hukuk alanında da başlangıç aşamasında dikkat edilmesi gereken hususlar kesinlikle çok önemlidir. Özellikle hukuk gibi disiplin ve dikkatin son derece mühim olduğu bir alanda çalışıyorsanız bahsettiğimiz bu noktalar kaliteli bir kariyer geleceği oluşturmanız için kaçınılmazdır.
Zamanı vurgulamıştık değil mi? Aşağıda linkini verdiğimiz; “Avukatlar İçin Etkin Zaman Yönetimi Nasıl Planlanmalı?” başlıklı yazımızı okuyarak da bu konu üzerinde de daha faydalı bilgiler edinebilirsiniz.
http://www.avukatbulut.com/blog/avukatlar-icin-etkin-zaman-yonetimi-nasil-planlanmali_avukat/
Kaliteli bir önerimiz daha var: Avukatbulut ile tanışın!
Hukuk ve dava programlarınızı işlevsel bir şekilde yönetebileceğiniz Avukatbulut ile müvekkil takibi, danışmanlık kartı, vekâletname takibi, dava takibi, icra takibi, kasa takibi, banka takibi, gelir / gider takibi, iletişim yönetimi, görev yönetimi, doküman yönetimi, randevu yönetimi, toplu SMS – mail yönetimi gibi pek çok işi bir arada yürütebilirsiniz.
Her an, her yerden hukuk büronuzu yönetmek için profesyonel takip sistemi sunan Avukatbulut ile tanışmak için geç kalmayın. Hukuk dünyasının yenilikçi teknolojisine siz de adım atın.